Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ η συνέχεια...

Σήμερα Τρίτη 8/12/09, άρχισαν να ξαναδουλεύουν συνεργεία στο χώρο των Αποθηκών Φραντζή. Μόλις το μάθαμε, πήγαμε εκεί, συναντήσαμε τον εργολάβο κ. Ανδρέα Οικονομίδη και συζητήσαμε μαζί του το "σήριαλ" αυτό, που τόσο έχει απασχολήσει όλους μας τα τελευταία χρόνια.

Ακούσαμε τις απόψεις του για την πορεία του έργου και την αντιδικία του με το δήμο Ξυλοκάστρου και βέβαια συζητήσαμε την περίπτωση αλλαγής σχεδίου για το εσωτερικό του κτηρίου.

Αυτό που καταλάβαμε και από τη σημερινή συνάντηση, αλλά και από το όλο ψάξιμο που έχουμε κάνει, είναι ότι χρειάζεται άμεσα μία συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (Δημοτικό συμβούλιο - Εργολάβος - Τεχνική Υπηρεσία - δημότες Ξυλοκάστρου), για το ξεκαθάρισμα όλων των προβλημάτων που έχουν οδηγήσει το έργο αυτό σε αδιέξοδο.
Να αποσαφηνιστούν όλες οι θολές πλευρές του, να δούμε πού βρισκόμαστε, πώς φτάσαμε ως εδώ, τι λέει ο δήμος, τι λέει ο εργολάβος, τι πρέπει να γίνει για την ολοκλήρωση του κελύφους του κτηρίου με την καινούρια μελέτη, πόσο κοστίζει, τι λεφτά έχουμε χαλάσει, πόσα έχουν μείνει και πόσα λεφτά θα χρειαστούν για την ολοκλήρωσή του έργου και βέβαια να αλλάξουμε το εσωτερικό σχέδιο. Είναι εφικτό και δεν θα είναι απαραίτητα πιο ακριβό, από τη σημερινή μελέτη. Σίγουρα όμως, θα είναι πολύ πιο χρήσιμο στην κοινωνία του Ξυλοκάστρου.
Όμως για να φτάσουμε εκεί πρέπει να ξεκαθαριστούν αρκετά πράγματα. Και μόνο μια δημόσια συζήτηση μπορεί να το πετύχει αυτό. Προσυπογράφουμε λοιπόν το αίτημα που έκανε στο προηγούμενο ΔΣ η μειοψηφία και ζητούσε να κληθεί ο κ. Οικονομίδης στο προσεχές συμβούλιο ή ακόμα καλύτερα σε μια ξεχωριστή δημόσια συνάντηση, με παρόντες όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες και βέβαια την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα των Αποθηκών Φραντζή.
Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, πιστεύουμε ότι το έργο μπορεί και να προχωρήσει και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είχε αρχικά σχεδιαστεί. Ας αδράξουμε την ευκαιρία και ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη νέα, ουσιαστικά, αρχή για να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα. Περιμένουμε με αγωνία...

1 σχόλιο:

Λάμπης Φίλης είπε...

Τώρα που και οι εκλογές έρχονται, όλοι οι δήμαρχοι τα έργα τα "κρατάνε" για τη τελευταία χρονιά!!!